Affaldsbekendtgørelsen er affaldets grundlov, og selvom den ved nytår blev splittet op i en affaldsbekendtgørelse og en affaldsaktørbekendtgørelse, indeholder den fortsat de vigtigste regler om miljømæssig betydning på affaldsområdet. Det er derfor oplagt, at vi nu har fået én af vores specialister på området til at give sit bud på en kommentar til bekendtgørelsen.

Afgørelser efter bekendtgørelsen kan ikke påklages og med relativt sparsomme forarbejder til miljøbeskyttelsesloven på området, er forståelsen af reglerne afhængig af udtalelser fra det kommunale tilsyn, vejledende udtalelser fra Miljøstyrelsen og ikke mindst domme fra EU-domstolen. Kommentaren er i lyset af fraværet af fyldige lovbemærkninger også begrænset til de mest centrale bestemmelser.

Det er advokat og partner Jacob Brandt fra Bech-Bruun, som har kommenteret affaldsbekendtgørelsen for Karnov. Kommentaren tager afsæt i Jacobs erfaring som mangeårig rådgiver af navnlig kommuner på området, og den primære målgruppe er også sagsbehandlere i den kommunale sektor og praktikere i øvrigt. Jacob har herudover inddraget den viden, som han som leder af DAKOFA’s netværk for affaldsjura har opnået, til at målrette kommentaren de problemstillinger, som normalt volder problemer i praksis.

 

For yderligere oplysninger

Morten Boland
Produktspecialist for Karnov Teknik & Miljø
+45 23 98 14 17
morten.boland@karnovgroup.com 


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, LEXnordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Paris og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 290 medarbejdere. Nettoomsætningen i 2020 beløb sig til SEK 771 mio. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com


 

 

Del

Affaldsbekendtgørelsen er nu kommenteret af Karnov-specialist


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak