Månedens forfattere: Henrik Stensgaard og Dennis Ramsdahl Jensen

April - Henrik Stensgaard og Dennis Ramsdahl Jensen


Da Karnov Group i efteråret 2013 overtog Magnus Informatiks forlagsvirksomhed, føjede vi samtidig en række nye spændende tjenester til vores hjemmeside.

 

En af dem er Momsportalen, som henvender sig til praktikeren, der søger et struktureret overblik over relevante artikler om momsretlige forhold. De to, der har skabt overblikket for os, er Momsportalens redaktører, Dennis Ramsdahl Jensen og Henrik Stensgaard, som samtidig er april måneds forfattere.

 

Landets førende inden for momsret

Hos Karnov Group fortsætter vi med at styrke vores profil som Skandinaviens førende juridiske informationsleverandør. Især vores online platforme gennemgår konstant forbedringer, og vi lægger hver dag kræfter i at skærpe vores ekspertiser, så vi kan dække alle de områder, vores kunder efterspørger.

Et af de fagområder, der i de seneste år er kommet øget fokus på, er momsretten, som oplever stigende interesse fra virksomhederne og deres rådgivere. Karnov Group er derfor særdeles stolte af at kunne præsentere to af landets absolut førende eksperter inden for momsretten, Dennis Ramsdahl Jensen og Henrik Stensgaard, som begge er professorer ved Aarhus Universitet.

De er vores redaktører og forfattere på Momsportalen, som nu bliver integreret på vores hjemmeside til glæde for den støt voksende gruppe af blandt andre forskere, advokater og rådgivere, der søger information inden for momsretten:

”Momsportalen giver en struktureret oversigt over artikler i anerkendte danske og internationale tidsskrifter. Praktikere vil på den måde kunne danne sig et godt og præcist overblik over relevante artikler med udgangspunkt i både momslovens og momssystemdirektivets bestemmelser”, lyder det fra de to forfattere og redaktører, som hver især og tilsammen står som landets førende forskere inden for momsretten.

Et felt, som de igennem en årrække har præget med pionerånd ved f.eks. at være med til at etablere Danmarks første masteruddannelse i indirekte skatter og afgifter, ligesom Dennis Ramsdahl Jensen i 2003 skrev landets første ph.d.-afhandling inden for momsret.

Som bredt anerkendte forskere og stærke drivkræfter på deres felt er de begge optagede af rollen som akademiske formidlere af momsretten, som de med succes har øget kendskabet til gennem deres årelange energiske forsknings- og undervisningsindsats.

 

Momsportalen – et værdifuldt værktøj for praktikeren

Netop formidlingsperspektivet og idéen om at bidrage med deres ekspertise har også været afgørende i arbejdet med Momsportalen, som er tiltænkt som et værdifuldt redskab for praktikere i en række forskelligartede sammenhænge. For som de præcist siger det:

”Momsportalen er tænkt sådan, at værktøjet kan understøtte såvel den kvalificerede retssagsbehandling som den kvalificerede rådgivningsindsats”.

 

Også stor efterspørgsel på Momsportalen i fremtiden

Henrik Stensgaard og Dennis Ramsdahl Jensen er overbeviste på, at en tjeneste som Momsportalen vil fortsætte med at blive en mere og mere værdifuld tjeneste i takt med den stadigt øgede interesse, der har vist sig for momsretten gennem de seneste 10-15 år. En interesse, som ifølge dem også skyldes, at momsretlige forhold får en vigtigere betydning i fremtiden, især fordi der også internationalt er kommet fokus på området:

”Der er den grad tale om et fagområde i vækst – ikke blot på et nationalt niveau, men i særdeleshed på et internationalt niveau, hvor stadig flere økonomier introducerer momsen som en del af deres beskatningssystem”, bemærker de til slut.