Oliver Dylan Beiskjær har i dén grad forstået værdien af at gøre Karnov Online mere personlig; tilpasset det arbejdsområde han sidder med: Oliver er jurist i Miljøstyrelsens afdeling for hav- og vandmiljø og specialist på nicheområder som for eksempel behandling af ballastvand. Området er reguleret af internationale konventioner og skrevet ind i den danske lovgivning, og derfor slår Oliver op i Karnov for at finde lovtekster, bekendtgørelser, forarbejder med videre:

Karnov er brugervenligt og nemt at gå til, og Karnovs Noter er – og har altid været – et godt juridisk værktøj, fordi de er skrevet af eksperter. Det er også ret let at finde forarbejderne til lovgivningen, og dét sparer tid i det daglige arbejde. Det er dog ikke altid, at der er noter til de bekendtgørelser, jeg konkret sidder med, fordi mit område er så nichepræget. Her bliver muligheden for at skrive mine egne noter relevant.

Ofte ved Oliver langt mere om et område, end hvad der umiddelbart kan udledes af love og bekendtgørelser, og derfor har han gjort sig til vane at lave sine egne noter i sin Karnov-adgang. Dermed kan han hurtigt minde sig selv om nogle af de vigtige detaljer i relation til de forskellige retskilder, han arbejder med. Han forklarer med et eksempel:

Når de nationale regler bygger på internationale konventioner, har jeg fx overstreget paragraffen og noteret, hvilken regel den implementerer. Det gør det lettere for mig at navigere i snitfladerne, hvor den internationale regulering bruges som fortolkningsbidrag….

Lær at lave egne noter i Karnov Online (supportvideo 10)

 

Favoritmarkering gør vejen kortere

Ud over at lave overstregninger og egne noter anvender Oliver Dylan Beiskjær også muligheden for at markere favoritter blandt de mange dokumenter på Karnov Online. Dermed har han udvalgte dokumenter samlet på en favoritliste, hvorfra mange af hans søgninger starter. 

Som eksempel fortæller Oliver, at han har valgt at favoritmarkere en delegationsbekendtgørelse fra Miljøministeriet, som giver et overblik over Miljøstyrelsens forpligtelser. Oliver ved, at han fra dette dokument nemt kan dykke ned i for eksempel havmiljøloven, forvaltningsloven eller en af de mange bekendtgørelser, han ofte har brug for. Derfor giver det perfekt mening for ham at kunne finde netop dette link til bekendtgørelsen på favoritlisten. Han opsummerer:

Favoritfunktionen giver mig overblik og sparer mig tid.

Overvågning sikrer den fortløbende opdatering

Oliver Dylan Beiskjær har på mange måder formået at tilpasse sin personlige Karnov-adgang til de formål, der hjælper ham i hverdagen. Den sidste personlige indstilling, han fortæller os om, er den overvågningsmail, han jævnligt modtager i sin indbakke:

… og endelig anvender jeg muligheden for at overvåge love, så jeg altid er opdateret på ændringer i den lovgivning, jeg bruger mest i forbindelse med mit arbejde.

Lær at opsætte overvågninger på Karnov Online (supportvideo 9)

 

Det glæder Karnovs underviser Robert Christiansen, at Oliver kan drage så stor fordel af de mange muligheder for personlig tilpasning af Karnov Online. Robert underviser dagligt i effektiv brug af Karnov Online; og selv efter 15 år på posten stortrives han stadig med at møde brugere, der får positive ’aha-oplevelser’, når han viser dem de mange forskellige muligheder for at personliggøre løsningen.