Mogens Broe-Andersen har været advokat i over 30 år og har slået op i ’Karnov’, fra det var trykte gule bind, til det blev den digitale udgave, der findes i dag. Alligevel tog han imod tilbuddet om et fælles kursus med Robert Christiansen, for ansatte hos Buch Advokatfirma. Dét viste sig at være en udmærket investering af hans tid. Mogens Broe-Andersen fortæller:

Jeg deltager aldrig i unødige kurser; men det er altid fint at blive opdateret. På kurset i Karnov Online blev jeg opmærksom på funktioner, jeg ærgrer mig over ikke at have kendt før. Jeg beskæftiger mig med lejeret, hvor det meget er de samme paragraffer, der går igen i sagerne. Derfor er det en rigtig god idé at kunne oprette materialesamlinger og mapper til at hoppe ind i, hvilket er nemt at oprette på Karnov Online. Dén funktion havde jeg ikke kendt til før kurset.

Som advokat stilles der krav til deltagelse i efteruddannelse, hvilket Mogens Broe-Andersen i udgangspunktet synes, er fint, så advokater holder sig opdateret. Han var også godt tilfreds med, at undervisningen i Karnov Online gav både erfarne og yngre kræfter hos Buch Advokatfirma fire lektioner til deres efteruddannelse. Mogens Broe-Andersen konkluderer:

De fleste har brug for efteruddannelsespoints; og alle har brug for at blive bedre. Jo længere en advokat har været i branchen, jo større er risikoen for at henfalde til at bruge de samme regler som altid. Ved at tvinge advokater til uddannelse, sikrer branchen sig, at alle dygtiggør sig. Derfor giver det mening at tage imod undervisning i Karnov Online, der også løbende udvikler sig som værktøj.

Robert kan kun istemme oplevelserne fra kurset i Buch Advokatfirma og uddyber yderligere:

Advokater lever af at sælge deres tid og viden, så det er en ret god investering at få undervisning i Karnov Online for at effektivisere tiden brugt i løsningen. Ofte får jeg spørgsmål til funktionalitet, der har eksisteret over 10 år i systemet, og det er et meget godt eksempel på, at de færreste kender et værktøj til fulde uden undervisning.

Kom-godt-i-gang-undervisning kan bidrage yderligere til begejstringen

Det er ikke kun advokater og jurister, der har glæde af Karnov Online og dermed undervisning i løsningen. Også sagsbehandlere og funktionærer er flittige brugere; og et eksempel er løn- og økonomimedarbejder hos HK, Mia Davidsen. Hun havde brugt andre juridiske værktøjer, inden hun for nylig fik adgang til Karnov Online. Som ny bruger blev hun tilbudt undervisning i form af et webinar og fortæller om det:

Inden kurset havde jeg surfet rundt for at finde de gældende love, og jeg syntes, at Karnov Online er et intuitivt og effektivt arbejdsværktøj. Jeg var derfor allerede begejstret; men undervisningen var en fornøjelse. Jeg fik en masse tips og tricks til at udnytte funktionerne som for eksempel at få besked ved ændringer i lovgivningen. Det er jo helt genialt at kunne få besked uden at skulle være opsøgende.

Mia Davidsen har tilpasset sin profil på Karnov Online, så hun let kan finde sine favoritter og har inddelt forsiden, så den passer til hendes behov som del af et lønteam. Hun er med på, at Karnov Online i sin tid blev udviklet til advokater, men i hendes position er der ofte behov for juridisk argumentation – og i øvrigt en hel del andet, som løsningen også kan hjælpe økonomiafdelingen med:

Arbejdet med løn indbefatter også fratrædelse, ferie mv., og jeg anvender ofte personskatteloven, funktionærloven og ferieloven. Specielt efter den nye ferielov har jeg haft brug for at finde svar på de ansattes spørgsmål. Lovteksten bliver vores reference, der både forklarer og forsvarer beslutninger. Nogle gange går problematikker langt tilbage,” siger Mia Davidsen og uddyber:

”Når en afgørelse, for eksempel i en fratrædelsessag, er truffet for år tilbage, er det afgørende at kende lovteksten på det pågældende tidspunkt. Dér er funktionen Time Travel  helt genial. Den viser alt fra dengang, så jeg i dag er i stand til at hjælpe folk, der måske har oplevet en uretfærdighed. Sådan er der flere funktioner, jeg har lært at bruge, og som har gjort mit arbejde langt lettere.

Alle kan have gavn af undervisning i Karnov Online

Cand.jur. Robert Christiansen har undervist både Mogens Broe-Andersen og Mia Davidsen – og tusinder af andre brugere igennem de 15 år, han har været hos Karnov. Han kender hver en krog af Karnov Online og deler derfor med stor erfaring ud af sin viden i undervisningen og fortæller:

Da alle brugere er specialister på netop deres område, er min undervisning bevidst generisk og træner brugerne i effektiv informationssøgning og tilpasning af Karnov Online efter behov. I undervisningen handler det om at se mulighederne i løsningen og gå målrettet efter dem, der kan skabe værdi for den enkelte.

Undervisning kan tage fra 45 min. til flere timer – afhængig af ønsker og behov. På de kortere kurser er der ikke nødvendigvis indlagt øvelser. Brugere kan gratis tilmelde sig de åbne webinarer, der afholdes hver måned – opdelt efter niveau og fagområde. 

Som det var tilfældet i Buch Advokatfirma, kommer Robert også gerne gratis ud til brugerne og underviser dem i mindre eller større hold. Han anbefaler  brugere at deltage årligt i én eller anden form for undervisning, da Karnov Online er et dynamisk værktøj, der hele tiden udvikles.