Artikel

Af Alexandra Andhov - lektor i selskabsret og ret og teknologi ved CEPRI, stifter og leder af Copenhagen Legal Tech Lab, KU.

28. september 2023

At fejle og udforske: Den juridiske branches nye paradigme


Essensen af vækst, særligt inden for teknologi, er evnen til at udforske, at være kreativ og ja, at begå fejl.


Alexandra Andhov 

Lektor i selskabsret og ret og teknologi ved CEPRI, stifter og leder af Copenhagen Legal Tech Lab, KU. 

Kernen af den juridiske branches udvikling er et grundlæggende behov for frihed til at fejle. Historisk set har der været fokus på resultater, og jurister er ofte blevet vurderet på deres ufejlbarlighed. I en verden der i hastigt tempo bliver mere og mere digitaliseret, er denne tilgang dog ikke bare forældet, men kontraproduktiv. Essensen af vækst, særligt inden for teknologi, er evnen til at udforske, at være kreativ – og ja, at begå fejl. 

 

De digitale værktøjer, der er ved at omforme det juridiske landskab, handler ikke kun om effektivitet. De handler om udforskning. De tilbyder jurister muligheden for nytænkning og tilføring af nye perspektiver og for at tilgå gamle problematikker på nye måder. For at udnytte værktøjerne effektivt må advokater dog føle sig bemyndiget til at træde ud af komfortzonen, til at eksperimentere og – helt afgørende – til at fejle uden at frygte konsekvenser.  

 

Det bringer os til det presserende ansvar, der hviler på advokatfirmaer og uddannelsesinstitutioner. De traditionelle uddannelses- og undervisningsmetoder har brug for en grundig reevaluering. Det handler ikke længere kun om at formidle viden – det handler om at udvikle en tankegang. Videreuddannelse, der engang blev betragtet som en valgfri tilføjelse, vil blive en integreret del af juristens rejse. De kompetencer, der kræves af nutidens advokater, vil løbende udvikle sig og kræve ikke blot juridisk indsigt, men også teknologiske færdigheder, tilpasningsevne og en sult efter læring. 

 

I sidste ende afhænger den juridiske branches fremtid af, hvordan vi tilpasser os i dag. Det er bydende nødvendigt at skabe et miljø, hvor jurister ikke bare er udstyret med værktøjer, men også er bemyndiget til at bruge dem kreativt, også selvom de snubler undervejs. Ved at redefinere succes, favne udforskningens vej og ved at prioritere løbende uddannelse kan vi sikre, at juristbranchen forbliver dynamisk, relevant og klar til den digitale tidsalders udfordringer. Denne tilgang vil desuden ikke kun forbedre juristernes kvalifikationer, men vil også bidrage direkte til det mentale velvære og vil fremme et sundere og mere modstandsdygtigt juridisk samfund. 

Image - 1005 x 600 - Elastik billede med hænder

For mere information - kontakt:

Gitte Trier, PR & Brand Communications Manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com

 

Karnov Group

Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella Intelligence, LEXnordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Paris og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 290 medarbejdere. Nettoomsætningen i 2021 beløb sig til SEK 878 mio. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com