Nyhed


20. december 2021 - Nyhed

Da Karnov gik online


I år er det 20 år siden, at Karnov lagde CD-rommerne på hylden og bød den første bruger af Karnov Online velkommen. Det blev en ”gamechanger” - ikke bare for Karnov, men for hele den juridiske branche.


Michael Hansen Jensen

PROFESSOR, DR. JUR. 

Der var engang....

Det kan for yngre jurister i dag være svært at forestille sig, det arbejde det var, at holde sig opdateret ved hjælpe af bøger, tidsskrifter og CD-rommer. I dag logger man sig blot ind på Karnov Online og får det juridiske overblik. Men der var en gang……

Allerede i 90’erne etablerede Karnov et team til at digitalisere Karnovs Lovsamling og UfR. Dengang var opgaven at digitalisere Karnovs Lovsamling og UfR, så man kunne sende opdaterede version ud på CD-rom.

Men så begyndte internettet for alvor at røre på sig. Nye ord som ” browser”, ”surfe” og ”webshop” begyndte at snige sig ind, og hos Karnov blev man opmærksom på de mange fordele internettet bragte. En projektgruppe blev nedsat, og arbejdet med at bygge en platform til en online version af Karnovs lovsamling og UfR begyndte.

pablo

Pablo Jensen

FHV. IT CHEF

Meget ændrede sig i 2001

I 2001 kunne it-chef Pablo Jensen og hans team så - efter flere års arbejde - trykke på knappen og give de danske jurister, advokater og dommere adgang til en helt ny verden; Karnov Online.


Karnov Online ændrede over natten den hastighed, hvormed man kunne søge juridiskviden. Det fik ikke kun stor betydning for Karnovs kunder, men også for redaktionerne og de eksperter, der stod for at levere indholdet.

peter

Peter Møgelvang-Hansen

Professor Emeritus

Svært at forestille sig det fulde potentiale

Peter Møgelvang-Hansen og Michael Hansen Jensen var begge redaktører hos Karnov i 2001 og de oplevede på nært hold den forandring, Karnov Online bragte med sig. Begge havde de dengang svært ved at forestille sig det fulde potentiale af denne nye teknologi, men de var klar over, at Karnov Online ville få stor betydning for den måde man nu tilgik juridisk viden.

Hør Pablo, Peter og Michael fortælle om deres oplevelse af Karnov Online’s tilblivelse.

 

For mere information - kontakt:

Gitte Trier, PR & Brand Communications Manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com

 

Karnov Group

Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark, Sverige og Norge. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Legal Cross Border, Forlaget Andersen, LEXNordics og DIBkunnskap leverer Karnov Group viden og indsigt, der hver dag gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 280 medarbejdere. Nettoomsætning var i 2020 771 mio SEK. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com