Nyhed


06. januar 2023

Folketingsvalget gav Karnov en forholdsvis rolig jul


 Vi har normalt meget travlt i de sidste dage af december, hvor vi indarbejder ændringer vedtaget af Folketinget, inden disse træder i kraft den 1. januar. Men december 2022 var meget anderledes på grund af valget og den langvarige regeringsdannelse.


11 ændringslove i december

Folketinget vedtog 11 ændringslove i december, som indeholdt ændringer i 30 eksisterende love - meget lave tal i forhold til december 2021, der bragte os 67 ændringslove indeholdende ændringer til 154 eksisterende love.

Hvad var så presserende, at det skulle vedtages inden 1. januar 2023, tænker du måske? Her er nogle højdepunkter:

 

  • Administration af EU’s landbrugspolitik (Lov 2022 1590)
  • Aktiviteter vedrørende opsamling og lagring af CO2 (Lov 2022 1592)
  • Gas- og elforsyningsregler, inkl. regulering af brint (Lov 2022 1594)
  • Forlængelse af gyldigheden af reglerne på en række områder, f.eks. arbejdsmarkedsuddannelser, ejendomsvurdering, loft over investorfradraget og sociallovgivning 

Vores fornemmeste opgave er at holde vores kunder ajour på lovgivningen. Hen over julen, har vi derfor som altid indarbejdet alle Folketingets vedtagne ændringer, og vores eksterne eksperter beriger dem i disse øjeblikke med Karnov-noter. 

Den stille december kan muligvis føre til en masse lovgivningsaktivitet i de første måneder af 2023. Det ved vi ikke endnu.

Karnov Group

Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella Intelligence, LEXnordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Paris og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 290 medarbejdere. Nettoomsætningen i 2021 beløb sig til SEK 878 mio. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com