Nyhed


09. december 2021 - Pressemeddelelse

Fra nordisk markedsleder til europæisk spiller


Karnov Group AB afgiver bindende bud med intentionen om at opkøbe virksomheder indenfor juridisk information i Spanien og Frankrig  


Karnov Group AB (publ) har i dag meddelt intentionen om at opkøbe virksomheder indenfor juridisk information fra både Wolters Kluwer i Spanien og Frankrig, samt fra Thomson Reuters i Spanien for EUR 160 mio.

Dette er næste skridt i virksomhedens ambition om at vækste internationalt og en mulighed for at transformere virksomheden fra en markedsledende aktør i Norden til en europæisk aktør med en stærk markedsandel i Spanien og Frankrig.

De virksomheder, som Karnov har intention om at opkøbe, er meget lig kernevirksomheden i Norden -Karnov Group Danmark og Norstedts Juridik - og er hovedsageligt bygget op omkring at gøre juridisk information tilgængelig gennem online produkter, litteratur og juridiske kurser. Det påtænkte opkøb vil inkludere nogle af de bedst kende varemærker på både det spanske og franske marked, så som Lamy, Liason Sociales, LaLey og Aranzadi.

Karnov har som intention fortsat at udvikle virksomhederne regionalt ved at udnytte kombinationen af indhold og digitale løsninger fra Wolters Kluwer og Thomson Reuters.

 

pontus

 

"Karnov Group er nordisk markedsleder indenfor juridiske informationstjenester og har stor erfaring med geografisk ekspansion. Dette beviste vi med købet og integrationen af Norstedts Juridik i 2018. Med udgangspunkt i vores erfaringer fra tidligere ekspansioner, er vi komfortable med at fortsætte væksten til andre geografiske områder. Med den påtænkte transaktion udnytter vi en meget attraktiv mulighed, for at kombinere det bedste fra Wolters Kluwers og Thomson Reuters' platforme og indhold med Karnovs erfaring for at skabe et stærkt kundetilbud. Den påtænkte transaktion vil ændre os fra en ledende aktør i Norden til en europæisk aktør, med forudsætninger for accelereret ekspansion og betydelig værdiskabelse for vores kunder og aktionærer", siger Pontus Bodelsson, CEO og koncernchef for Karnov Group AB (publ).

Efter den påtænkte transaktion vil Karnov Group have cirka 1300 ansatte og kontorer i København, Stockholm, Oslo, Toulouse, Paris, Madrid, Burgos, Pamplona, Bilbao og Malmø.

Færdiggørelsen af den påtænkte transaktion er betinget af konsultation med relevante europæiske og franske medarbejderrepræsentationer, samt godkendelse fra de spanske konkurrencemyndigheder. Transaktionen forventes konkluderet i løbet af 2022.

Læs hele pressemeddelelsen

For mere information - kontakt:

Gitte Trier, PR & Brand Communications Manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com

 

Karnov Group

Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, LEXnordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Paris og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 290 medarbejdere. Nettoomsætningen i 2020 beløb sig til SEK 771 mio. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com.