Artikel


17. december 2020 - Nyhed

To ildsjæle i kamp for samfundets tabere


Årets vinder af Karnovs Nytænkerpris vælger Gadejuristen som modtager af 20.000 kr


"Vi bliver nødt til at gøre noget" siger Monica Lylloff

 

Den 22. oktober vandt Monica Lylloff Karnovs Nytænkerpris for sit store arbejde for at forbedre sagsbehandlinger for mennesker med særlige behov. Monica Lylloff er mor til tre børn med særlige behov, og det var efter at have kæmpet mange og lange kampe med kommunen, at hun besluttede sig for at sætte fokus på problematikken. Derved opstod bevægelsen #enmillionstemmer.

Som vinder af Karnovs Nytænkerpris vælger man et godgørende formål, som modtager 20.000 kroner fra Karnov. Monica Lylloff er ikke i tvivl om, hvem som skal have pengene. Det skal Gadejuristen!

Monica møder Nanna Gotfredsen fra Gadejuristen første gang til uddelingen af Karnovs Nytænkerpris. Hun har længe fuldt med i Nannas arbejde på afstand, og hun bliver øjeblikkeligt slået af den passion og energi, som Nanna udstråler. De er begge nomineret til Nytænkerprisen. Under prisuddelingen bliver alle nominerede inviteret op på scenen for at fortælle lidt om sig selv og det projekt, som de er nomineret for.

Da jeg hørte Nanna holde sin tale og fortælle om, hvordan hun hjælper dem, som ingen stemme har, da gjorde det så stort et indtryk på mig, at jeg ikke var et sekund i tvivl om, at hvis jeg vandt, så skulle pengene gå til Gadejuristen”, fortæller Monica

 

1

 

Nanna Gotfredsen har brugt de seneste 20 år på Gadejuristen, og hun var nomineret til Nytænkerprisen for sin utrættelige kamp for retssikkerhed for dem, som er på samfundets bund. Dem, vi går udenom på gaden, og som samfundet ofte lukker øjnene for. Det er dem, Nanna bruger stort set alle døgnets timer på - og har gjort de seneste 20 år.

Monica beslutter sig for at gøre mere end at sikre Gadejuristen de 20.000 kroner. Hun mødes med Nanna på gaden, og her opdager hun, at de har mere til fælles, end hun umiddelbart troede: ”Mange af dem, som jeg er i kontakt med - dem, som ikke bliver hjulpet hurtigt nok, de kan jo ende hos Nanna; på gaden. Nanna står med konsekvenserne af, at vi ikke handler nok, og at vi som samfund ikke tager nok fat om det, men gemmer væk og skjuler. Dét kan vi ikke være bekendt. Vi bliver nødt til at gøre noget!”

 

2

 

Som vinder af Karnovs Nytænkerpris har Monica oplevet et øget fokus på sit eget projekt #enmillionstemmer”: Et område, som hun ikke føler, at advokatverden har givet meget opmærksomhed tidligere.

Jeg føler, at Nytænkerprisen har været med til at give mit projekt en ballast og en anerkendelse af, at der mangler fokus på denne del af vores velfærdssamfund. Specielt har det givet et boost ud til advokat- og juristverden, og jeg har faktisk haft kontakt til advokater efterfølgende, som har henvendt sig til mig. Hvis jeg også kan være med til at skabe fokus på Nannas arbejde, er jeg bare glad”, siger Monica.

 

3

 

Og det er to ildsjæle, som møder hinanden på gaden. Ideerne bobler, og selvom de står og snakker med hjemløse og misbrugere på gaden en mørk og kold torsdag, så er der varme i stemmerne og lys i øjnene. Et fælles projekt er allerede i støbeskeen:

Så snart COVID-19 tillader det, så skal jeg mødes med Nanna angående en forældregruppe på Bornholm. Det er en forældregruppe, som har det rigtig svært. Det er forældre til unge med psykologiske problemer og misbrug, hvor hele familier langsomt trækkes ned, og samfundet lukker øjnene for det. Det kan jeg slet ikke have. Vi må gøre noget!” siger Monica med en blanding af alvor og energi i stemmen.

Vi glæder os til at følge Monica og Nannas nye fælles projekt i fremtiden.

For mere information kontakt:

 

Gitte Trier

PR & Brand Communications Manager
Karnov Group

gitte.trier@karnovgroup.com