Artikel


14. januar 2021 - Nyhed

Karnov støtter HackYourFuture


En støtte, som kommer igen i form af diversitet og kreativitet i virksomheden


Når man første gang træder ind i Karnovs tech-afdeling, bliver man overrasket. Ud over at udviklingsafdelingen alene udgør en tredjedel af den samlede medarbejderstab hos Karnov, så arbejder der mere end 15 forskellige nationaliteter, heriblandt otte kvinder.


Karnov går ind for diversitet på arbejdspladsen og er sponsor af HackYourFuture. HackYourFuture er en organisation, som hjælper feks. flygtninge, der kommer til Danmark med en uddannelse i IT, eller erfaring inden for kodning, ind på det danske arbejdsmarked. Og der er brug for dem.

“Hos Karnov er vi ofte på udkig efter front-end-udviklere til vores tech-afdeling, og de kan godt være svære at finde”, siger Peter Riise, Director Software Engineering hos Karnov Group.

Igennem vores sponsorat af HackYourFuture, kan vi både støtte et godt formål, hjælpe dygtige og arbejdsvillige mennesker ind på det danske arbejdsmarked - og samtidig få adgang til dygtige kandidater tidligt i processen”.

HackYourFuture blev grundlagt i 2016 i Amsterdam. I dag har organisationen også kontor i Bruxelles, Toronto og København og tilbyder eksempeltvis kodning-efteruddannelse for mennesker med en udenlandsk baggrund, som gør det svært for dem at komme ind på arbejdsmarkedet. Størstedelen af dem, som bliver optaget i programmet, er flygtninge eller tilflyttere, som i forvejen har en IT-uddannelse, eller erfaring inden for kodning, som ikke er i tråd med det danske uddannelsessystem, og hvor de sproglige udfordringer gør det endnu sværere at få et job.

Det er frivillige, der arbejder som undervisere hos HackYourFuture. En af dem er Zoey Zou, der kom til Danmark fra Kina, og som gennem HackYourFuture selv fik hjælp til en ny karriere, der ledte til et job hos Karnov. I dag bruger hun meget af sin fritid på at hjælpe andre, og Karnov støtter hende i det.

Jeg er glad for, at Karnov er sponsor af HackYourFuture, for jeg har selv set, hvad det betyder for mennesker, at en virksomhed tror på én. Mange af dem, som kommer på skolebænken, er tæt på at miste håbet om at få deres drømmejob. Når tech-virksomheder så inviterer dem på en rundvisning eller til en relevant workshop, så får de nyt håb. Specielt hvis de kan se, at der arbejder andre, som har været i samme situation som dem”, fortæller Zoey Zou.


HackYourFuture gør mere end at efteruddanne og hjælpe med at finde arbejdspladser: De er også med til at skabe sociale relationer mellem mennesker, på tværs af køn, social baggrund og religion. Som sponsor af HackYourFuture er Karnov med til at sikre, at der hvert år starter nye hold op i f.eks. full-stack web developement; med fokus på Javascript, som er noget af det, der er brug for i Karnovs egen udviklingsafdeling.


Gennem længere tid har Karnov været en multikulturel virksomhed med mange dygtige medarbejdere, der kommer med forskellige kulturelle baggrunde. Derfor valgte man for år tilbage, at engelsk skulle være det primære sprog, man taler internt. Og netop i et multikulturelt miljø som Karnovs har det været let for Zoey og andre, som er kommet til gennem HackYourFuture, at falde til.

Peter Riise

I starten kræver det noget af en virksomhed at integrere så mange forskellige mennesker med så forskellige baggrunde og kultur, men det er vores erfaring, at det giver en rigtig høj arbejdsmoral, det bidrager til en god teamånd, og så er det skønt at se, hvordan vi alle udvikler os sammen. Vi kan kun anbefale andre virksomheder at dyrke diversitet og kreativitet på den måde”, afslutter Peter Riise.

Læs mere om HackYourFuture

For mere information kontakt:

 

Gitte Trier

PR & Brand Communications Manager
Karnov Group

gitte.trier@karnovgroup.com