07. december 2021 - Nyhed

Karnov Online fylder 20 år


Arbejdsgruppen har taget udgangspunkt i et fremtidsscenarie, hvor redaktionens og forlagets arbejdsgange er målrettet udgivelsen af Karnovs Lovsamling i digital form med online adgang

– notat fra arbejdsgruppen for lovsamlingens overgang til online form, juni 1999.


I efteråret 2001 gik Karnov 'online'; men projektet begyndte længe før det

Allerede i marts 1999 skabtes et gennemarbejdet overblik over 'Fremtidens informationssystem'. Et overblik, som den gang vurderede, at nok var de skrevne værker den foretrukne kilde til juridisk overblik; men for fremtidens jurister ville informationssøgning via internettet være langt mere naturligt og forventet.


Flere arbejdsgrupper blev nedsat - og afgørelsen truffet: Karnovs Lovsamling og Ugeskrift for Retsvæsen skulle fremover findes digitalt og med direkte online-adgang.


I 2001 så platformen Karnov Online så dagens lys. De gamle håndskrevne noter blev pakket væk, og 77 års notearbejde blev lagt online sammen med 130 års relevante domme. Søgning efter juridisk information var for altid ændret.

 

Fra bog til CD-rom til internet


CD-rommen havde fra starten af 90'erne og frem til 2001 gjort sit indtog – og ikke mindst indtryk – hos Karnovs brugere. Med den kom muligheden for at lægge opdaterede versioner af lovsamlingen på sin computer. Man kunne med CD-rommen erstatte den lange række af forældede bøger med en lille smart kasse til de seneste opdateringer. Smart, men stadig ikke optimalt. 


I 90'erne begyndte internettets mange muligheder at røre på sig. Science fiction-visionen om at kunne tale i telefon via en internetopkobling, det elektroniske supermarked og digital markedsføring blev pludselig en realitet. Det samme blev muligheden for at skabe hurtigere adgang til opdateringer af juridisk information.

platform

Fuld fart frem

Med Karnov Onlines fødsel i 2001 havde man pludselig  mulighed for levere opdateringer med en hast, som den juridiske verden aldrig havde set før. Nye tider var kommet; ikke mindst for de mange eksperter, som stod for notearbejdet, betød det nye måder at arbejde på.


I 20 år har vores mange fageksperter holdt Karnov Online opdateret. Meget har ændret sig – ikke mindst hastigheden – men én ting har ikke forandret sig: Kvaliteten, som leveres og altid har været der – og fortsat er altafgørende for Karnov. Dét er vi stolte af.

 

Karnov Online klar til fremtiden


Tidligere i år fik Karnov Online en opgradering, som fremtidssikrer platformen, således at nye teknologier og værktøjer kan implementeres og dermed give brugere et endnu bedre juridisk overblik i fremtiden.

Tak til arbejdsgrupperne, som dengang lagde grundstenene til det Karnov Online, vi kender i dag.

For mere information - kontakt:

Gitte Trier, PR & Brand Communications Manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com

 

Karnov Group

Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark, Sverige og Norge. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Legal Cross Border, Forlaget Andersen, LEXNordics og DIBkunnskap leverer Karnov Group viden og indsigt, der hver dag gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 280 medarbejdere. Nettoomsætning var i 2020 771 mio SEK. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com