1/4

af landets jurister har skiftet arbejdsplads indenfor det seneste år 


Nye veje

Et overvældende antal jurister i Skandinavien er tilfredse med deres job. Det kan vores branche godt være stolt af. Tilfredshed kan dog have lige så mange facetter som utilfredshed, og nogle gange er det simpelthen tid til forandring. 

Næsten hvert tredje skiftede job i 2022 – og blandt disse valgte hver fjerde at gå nye veje med en ny arbejdsgiver. Der er mange gode grunde til at søge nye udfordringer. De mest almindelige motivationsfaktorer er mere interessante opgaver, muligheden for at anvende sine færdigheder, lønstigning og en bedre balance mellem arbejde og privatliv. 

I øjeblikket findes der flere områder, hvor jurister gerne vil se en forandring. Mange stiller stadig spørgsmål om, hvorfor de oplever overdreven arbejdstid. De vil også gerne anerkendes for det arbejde, de udfører, som ikke er direkte relateret til klienterne. Stærkere samarbejde blandt kolleger i en organisation betragtes også som en vej til store fordele. 

Ledere med dårlige kommunikationsevner er hovedårsagen til, at jurister føler sig utilfredse i deres nuværende stilling. De reagerer med resignation på manglende feedback og respektløs opførsel. 

Hent rapporten

38%

af landets jurister ønsker færre arbejdstimer


Udfyld formen og hent rapporten

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål til rapporten – eller er der et emne, som du gerne ser os inddrage i næste års rapport – er du meget velkommen til at kontakte PR manager Gitte Trier på gitte.trier@karnovgroup.com