Afholdelse af Karnovs Nytænkerpris

Uddelingen af Nytænkerprisen 2022 finder sted i efteråret. Dato meldes ud her på siden senest i juni måned.

Præsentation af de nominerede og uddeling af årets Nytænkerpris vil være aftenens højdepunkt. En anden vigtig del af Nytænkerprisen er, at samle branchen på tværs, debattere udvikling og nytænkning, og skabe nye netværker, som kan styrke den juridiske branchens samarbejde.

For at sikre en intim og afslappet netværksatmosfære vil der være begrænsning på antallet af deltagere.

Hvis du ønsker at sikre dig en plads ved arrangementet allerede nu, send venligst en e-mail til PR & Brand Communications Manager Gitte Trier på gitte.trier@karnovgroup.com

Miriam Michaelsen blev årets juridiske nytænker i 2021

Miriam Michaelsen vandt prisen for sit arbejde med at skabe retspraksis på området for digitale krænkelser og hævnporno. Som advokat har hun repræsenteret pigen i Umbrella-sagskomplekset, og arbejdet mod digitale krænkelser har desuden udmøntet sig i stiftelsen af paraplyorganisationen Digitalt Ansvar, der på få år har indtaget en vigtig rolle i arbejdet for at komme digitale krænkelser til livs.

 

Miriam og Andreas

 

Prisen blev overrakt af managing director hos Boston Consulting Group Andreas Malby, der sammen med en enig priskomité bestående af vicedirektør hos Jusitia Birgitte Arent Eiriksson, generalsekretær hos Advokatsamfundet Andrew Hjuler Crichton og professor ved Det Juridiske Fakultet på KU Rasmus Feldthusen altså havde peget på Miriam Michaelsen som årets vinder.

"Årets vinder udmærker sig ved at gå målrettet efter at skabe opmærksomhed om et emne, der siden de sociale mediers fødsel har været mørklagt. Med en insisteren og en iværksættertrang har årets vinder skabt ikke bare en fuldt fungerende uafhængig paraplyorganisation til understøttelse af at fastholde et offentligt fokus på problemstillingen, men hun har også brugt sin egen juridiske viden og erfaring til at skubbe til den retspraksis, der alt for længe ikke har eksisteret når vi taler digitale krænkelser", lyder det i begrundelsen..

De øvrige nominerede talte CPH:DOX for arbejdet med at sætte retsikkerhed på dagsordenen gennem temaet JUSTICE og Domstolsstyrelsen for platformen kenddinret.dk.

Med prisen fulgte et kunstværk skabt af kunstneren Meik Brusch.

Justitia

Nytænkerprisen uddeles i samarbejde med tænketanken Justitia

Med et fælles fokus på at styrke dansk retssikkerhed gennem nytænkning er Justitia samarbejdspartner på uddelingen af Karnovs Nytænkerpris. 

Karnov takker for opbakningen.

Læs mere om Justitia

Tidligere vindere af Karnovs Nytænkerpris

2021 - Miriam Michaelsen for arbejdet med digital krænkelse

2020 - Monica Lylloff for initiativet #enmillionstemmer

2019 - Martin Folke Vasehus med ComplyCloud

2018 - Mike Vestergaard med Lejernes Frie Retshjælp

2017 - Anders Nemeth med sin strafferetspodcast


Priskomitéen bag Karnovs Nytænkerpris


Rasmus Feldthusen

Professor ved Det Juridiske Fakultet


Birgitte Arent Eiriksson

vicedirektør hos Justitia


Andreas Malby

Managing director hos BCG


Andrew Hjuler Crichton

Generalsekretær hos Advokatsamfundet