Har revisorbranchens udvikling fra 2015-2017 overrasket dig?

Ja! For to år siden var der langt mindre fokus på de digitale muligheder, end der er i dag. I dag er der nogle helt andre muligheder og spillere på banen. Både til at kunne løse de klassiske opgaver omkring regnskabshåndtering og almindelig økonomistyring – og faktisk også til at kunne sætte strøm til data. Det kan f.eks være at visualisere i form af dashboards, hvordan forretningen udvikler sig fra dag til dag. Vi ser allerede, at der er nogle løsninger på markedet. Og det er kommet hurtigere, end mange havde forestillet sig.

Til gengæld er jeg positivt overrasket over, at 87 % af virksomhederne vælger at få revisoren til at skrive under på et regnskab. Vi kan så se, at revision stadig er den største enkeltstående ydelse med 49 pct.

Men det viser også, at markedsandelene på erklæringerne med høj grad af sikkerhed er på vej nedad. Netop den erklæringskompetence er helt unik og særlig for de godkendte revisorer. Den udvikling væk fra revisors særkende over imod andre produkter skal vi være opmærksom på, fordi de ydelser et langt stykke ad vejen kan klares af undre uden for branchen.

 

Hvor bevæger branchen sig hen for den ”traditionelle” revisor?

De traditionelle kerneydelser vækster ikke meget, dvs. revision- og regnskabsopstillinger. Rådgivning betyder mere, og det er der, vækstpotentialet ligger, ligesom der er potentiale i nye erklæringsydelser, der rækker ud over sikkerhed på årsrapporten. Det er også det, branchen nu kaster sig over med f.eks. persondata, skat og cybersikkerhed.

Det drejer sig ikke længere kun om at producere en årsrapport. Det væsentlige er at bringe den viden og de data, der ligger i en årsrapport – hos både små kunde og store kunder – bedre i spil for kundens udviklingsmuligheder. Og i øvrigt spiller revisor en rolle over for kundevirksomhedens andre kunder i forhold til at kunne få finansiering i banken, få foretaget ejerskifte osv. Men det skal være meget mere opsøgende, end det er i dag.Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, LEXnordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i København, Stockholm, Oslo, Paris og Malmø beskæftiger Karnov Group i dag ca. 290 medarbejdere. Nettoomsætningen i 2020 beløb sig til SEK 771 mio. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com


 

 

Del

5 nye svar fra brancheekspert: “Der er behov for revisor, men...”


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak