Juridisk formidling i særklasse

I Levende Menneskerettigheders dilemmaspil bliver spillerne præsenteret for en række korte filmklip, som leder op til et dilemma, der kræver deltagernes stillingtagen. Efter hvert dilemma kan deltagerne blive præsenteret for løsningen, jf. dansk/international lovgivning. Spillet ønsker dog ikke at give et ”rigtig” eller ”forkert” svar, da hensigten er at skabe en levende debat.

Spillet er tænkt som undervisningsværktøj i folkeskolen og på gymnasier, men har også været i brug på Folkemødet på Bornholm i 2016 og 2017. Her beviste spillet sin interaktive effekt på tilhørerne, som tog godt imod konceptet. Det samme var tilfældet til Kulturnatten 2017, hvor Levende Menneskerettigheder havde fuldt hus.

I 2018 lanceres dilemmaspillet på en online platform målrettet folkeskolen. Til undervisningsbrug tilbydes funktionen "book en advokat - et samarbejde mellem Levende Menneskerettigheder og Advokatsamfundet, hvor lærerne kan booke en lokal advokat til at deltage i undervisningen i forbindelse med afspilningen af spillet. Advokaten indgår her i konstruktiv dialog med eleverne om juridiske regler og gråzoner.

Dilemmaspillene er tiltag, der er med til understøtte advokatbranchen som bidragyder til en vigtig opgave med at formidle juridiske problemstillinger på alle niveauer.

Levende Menneskerettigheder er en lille NGO stiftet i 2014 med Thorkild Høyer som formand.