Mens langt størstedelen af dansk erhvervsliv har fokus på ligestilling, så er der lang vej igen for jurist– og advokatbranchen. Hvorfor er vi bagud på dette punkt? Skyldes det en konservativ organisationskultur, eller er det kvinderne selv, som vælger toppositionerne fra?

Karnov Group har spurgt mere end 3500 fuldtidsansatte jurister og advokater i Danmark og Sverige, om det er sværere for kvinder end mænd at få en ledende position. Tallene viser, at kvinder og mænd ikke er enige:

  • 69 procent af kvinderne i undersøgelsen svarer ja
  • 69 procent af mændene i undersøgelsen svarer nej

Interessant er det også at se resultaterne delt på alder. Blandt unge jurister på 23-29 år er 63 % enige, hvorimod kun 45 % blandt generationen på 50+ år mener, at det er sværere for kvinder at få en ledende position.

Af nyuddannede jurister fra Københavns universitet i 2019 var der en overvægt af kvinder på 63 procent. Det samme gjaldt for 2018, og året forinden var procentsatsen 66 %. Vi kan altså konstatere, at jurafaget tiltaler mange kvinder. Men hvorfor oplever de, at det er sværere for dem at nå til top?

Undersøgelsen viser samtidig, at branchen lider stærkt under manglende balance mellem privatliv og arbejdsliv. Spørgsmålet er, om kvinderne hurtigere fravælger faget af dén årsag, eller om de reelt bliver fravalgt, når der skal uddeles nye titler.

Download rapporten her og læs blandt andet Group Director i Nordea, Malene Stadils kommentar til den tilsyneladende manglende ligestilling.

Download Fremtidens Jurist 2020

 

 

For yderligere information

Karnov Group

Gitte Trier

PR & Brand Communications manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com
Telefon +45 25 47 77 99


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Fremtidens Jurist 2020: Kvindelige og mandlige jurister uenige om ligestilling i branchen


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak