Der lurer en stor utilfredshed med de gamle arbejdsformer, hvor fleksibilitet ofte kun er envejs og work-life-balance er noget, som de unge taler om.

Karnov Group har spurgt mere end 3500 fuldtidsansatte jurister og advokater, om de mener, at deres arbejdsplads gør nok for bedre work-life-balance.

  • Kun 32 % oplever, at deres arbejdsplads gør en aktiv indsat for bedre work-life-balance.

Rapporten viser en tydelig udfordring for branchen, idet 71 % mener, at det bliver work-life-balance, som i fremtiden bliver det våben, der skal fastholde dygtige medarbejdere.

"Ansatte advokater og advokatfuldmægtige i Danmark udfylder en vigtig funktion i samfundet, og med dén funktion følger et stort ansvar, krav om en stor indsats samt gode muligheder for at skabe en spændende og udfordrende karriere. Men der skal også være plads til at dyrke familie, venner og interesser" - Mathias Dahlerup Krarup, Formand Djøf Advokat

En sund balance mellem privatliv og arbejdsliv er altså en mangelvare, og det er de unge jurister, som går forrest.

  • 66 % af alle adspurgte under 30 år vurderer work-life-balance som den vigtigste faktor i deres arbejdsliv.

Anderledes ser det ud for 50+-generationen, hvor blot 35% vurderer work-life-balance som vigtigt.

Noget skal altså ændres, hvis man i fremtiden vil fastholde medarbejdere. Den holdning bakkes op af 85 %af alle adspurgte.

Download rapporten her og læs blandt andet om, at det er blandt virksomhedsjuristerne, der er størst fokus på work-life-balance.

Download Fremtidens Jurist 2020

 

For yderligere information

Gitte Trier

PR & Brand Communications manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com
Telefon +45 25 47 77 99


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Fremtidens Jurist 2020: Har selv jurister ret til privatliv?


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak