Denne artikel er skrevet til rapporten Fremtidens Jurist 2020 af:

Malene Stadil, Head of GBS Management Oversight, Nordea

 

Malene Stadil_portræt

Jeg har været leder siden engang midt i 90’erne og er siden kravlet støt og roligt op ad karrierestigen via skiftende lederstillinger. Denne undersøgelse fik mig til at tænke på, hvorfor andre kvinder ikke har gjort det samme. For der er ingen tvivl om, at mine kvindelige kollegaer ikke alle havde samme muligheder – det var i hvert fald noget, som for nogen krævede en kamp mod ”det bestående” system og back-up-muligheder i den nærmeste omgangskreds.

Nu er en karrierevej som leder heller ikke noget, der bare kommer af sig selv. Det kræver dedikation og lyst og til tider masser af hårdt arbejde. For mig personligt har der været tale om valg og en hel masse fravalg. Der har ikke i mit arbejdsliv været tid til at dyrke personlige/private interesser uden for arbejdslivet. Så jeg har fravalgt en masse ting for at koncentrere mig om arbejde og familie/børn. Dét havde ikke kunne lade sig gøre, hvis jeg ikke på hjemmefronten havde stor opbakning og en ægtefælle, som ofte har taget det største slæb med børn, skole, hjem, vennekreds, planlægge ferier, være ”ene-forælder”, når jeg var væk i længere perioder. Uden ham havde intet af det kunne lade sig gøre.

Så man kan sige, at jeg er heldig, men det gør jo så også, at man overvejer – ”hvad med alle de andre talentfulde kvinder, som rendte panden mod en mur – hvorfor gjorde de det?”

Set fra mit bord, så er det nok særligt på grund af én ting (uden at jeg på nogen måde er ekspert):

Man fokuserer stadig ikke nok på en ordentlig work-life balance. Hvordan skaber virksomhederne et miljø, hvor man kan være chef, uden at den enkelte behøver at have et meget støttende bagland, uden at man skal arbejde 70 timer om ugen og uden at skulle stå til rådighed 24/7? – Hvordan får man i en virksomhed øjnene op for, at ens medarbejdere- inklusive cheferne - skal have rum til at være ”hele mennesker” og derfor også have tid til at pleje alt det, som ligger uden for arbejdstiden. Det gælder for både mænd og kvinder.

Jeg har ikke nogen løsning, men fokus må altid være på, at alle skal have lige muligheder. Der eksisterer sikkert visse steder en stereotyp om, at kvinder har så travlt med familien osv., så de ikke har mulighed for at give den tid, som arbejdet kræver. Men hvorfor skulle alle køn ikke have mulighed for at tage sig af den private del af deres tilværelse? Hvorfor skulle alle køn ikke kunne være et støttende bagland, når det er tiltrængt.

 

 

For yderligere information

Karnov Group

Gitte Trier

PR & Brand Communications manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com
Telefon +45 25 47 77 99


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Valg og en masse fravalg


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak