Chefen med den åbne dør

Skatteminister Karsten Lauritzen overrakte torsdag Karnovs Skattepris 2019 til Margrethe Nørgaard,  Borger- og retssikkerhedschef i Skatteforvaltningen. Prisen er blevet uddelt siden 1998.

Priskomitéen med højesteretsdommer Lars Apostoli som formand lagde vægt på, at Margrethe Nørgaard har været med til at sikre, at der i Skatteministeriets koncern er fokus på ordentlighed og retssikkerhed i varetagelse af myndighedsopgaven og har skabt bedre vilkår for både skatteydere og rådgivere. Hendes stil er, at døren altid står åben, og hun gerne går ind i en juridisk drøftelse, uanset om det er en medarbejder en direktør eller Kammeradvokaten, der er i den anden ende.

”Selvom at jeg og skatteministeren og en lang række andre mennesker går ind for retssikkerhed, så betyder det ikke, at den eksisterer. Den eksisterer kun, når vi aktivt går ind og gør noget for den og sørger for, at den bliver bragt til live”, sagde Margrethe Nørgaard efter at have modtaget prisen foran en stor forsamling af skatteksperter på Nationalmuseet.

Karsten Lauritzen

Ved samme begivenhed uddelte Legos skattechef, Christer Tønder Bell, Karnovs Specialepris til Denise Malou Faber fra Københavns Universitet. Hun modtog prisen for sit speciale om selskabsudnyttelse i dansk skatteret.

 

Om Margrethe Nørgaard

Cand.jur., Aarhus Universitet

Ansættelser

  • Borger- og retssikkerhedschef (siden 2006)
  • Lektor på Aalborg Universitet (1983-2006)
  • Primus motor i arbejdet med at få jura-uddannelsen til Aalborg Universitet (2005-2006)
  • Dekan for Det samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet (1998-2005)
  • Institutleder for Institut for Erhvervsstudier på Aalborg Universitet (1993-1998)
  • Studieleder for revisorkandidatuddannelsen og fagansvarlig for skat på Aalborg Universitet (1983-1995)
  • Institut for Offentlig Ret på Århus Universitet (1976-1982).  

Medlemskaber af råd og udvalg

  • Medlem af Skatteretsrådet (siden 1997)
  • Formand for Foreningen for Statsautoriserede Revisorers Studie- og Understøttelsesfond (siden 1988) 

 

Pressekontakt

Marketing Communications Manager Morten Klinkby

Tlf. 20 68 28 25, morten.klinkby@karnovgroup.com   

 

Om Karnovs Skattepris

Karnov Group uddeler hvert år Karnovs Skattepris til en specialist, der har ydet et væsentlig bidrag til fremme af dansk skatteret - enten af teoretisk eller praktisk art. Skatteprisen har været uddelt siden 1998. I 2018 gik prisen til Clive Baxter, Head of Tax Governance and Policy hos Maersk Group.


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Retssikkerhedschef modtager Karnovs Skattepris 2019


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak