Virkeligheden begrænser os fra vores fulde potentiale.  

Transport til og fra møder ude i byen eller på tværs af landet kan være tidskrævende. Vores umiddelbare alternativ til disse møder er videokonference.  

En videokonference tillader tovejs kommunikation, men det er stadig svært at samarbejde over et konferencekald. Man kan lave skærmdeling, men der er kun få værktøjer, der mestrer ægte samarbejde med dokumenter. 

Videokonferencer ender derfor let med en envejs præsentation fremfor reelt kollaborativt samarbejde. Gestikulation, kropslig kommunikation og empati er nemlig stort set umulig at tolke på via en skærmdeling. 

Nutidens medier begrænser os til 2 dimensioner. Skærm, tv og papir er alle todimensionelle medier, hvor vi i dag konsumerer og præsenterer information. Mennesket er begrænset til at kunne processere 1 kilobyte information pr. sekund når vi læser på en 2D skærm. 

 

Din rummelige forstand kan gøre dig 40 % mere effektiv  

Du kender det selv fra dit eget liv; Du foretrækker måske at have bøgerne på reolen arrangeret i en bestemt rækkefølge. Placering af ting i din skuffe, på din hylde, eller på dit skrivebord skal stå i en orden, der hjælper dig med at være mest effektiv eller med at huske vigtige ting.  

Andre eksempler kan være, hvordan bestik og service er arrangeret i dit køkken, eller kategoriseringen af dine sagsmapper i arkivet. Organiseret efter effektivitet og forståelse. Du gør det måske allerede digitalt, hvor du organiserer filer i en bestemt mappestruktur på din computer. 

Mennesket har en naturlig forståelse for rum, dybde og placering. Vi lærer disse ting kort efter fødslen og implementerer denne læring instinktivt i al vores gøren. Denne naturlige og intuitive egenskab gør sig især gældende i VR – og ved at udnytte denne forståelse låser vi op for nye muligheder og effektivitet.  

Med specialiserede virtual reality værktøjer kunne man formentligt også frigøre f.eks. advokater fra hverdagens tekniske begrænsninger, og give mulighed for at øge produktiviteten markant. 

Alex Colgan fra Leap Motion maler et billede af effekten af at lade en bruger organisere sine opgaver og i rummelig forstand; En forøgelse i produktiviteten kan øges op imod 40% (kilde: http://blog.leapmotion.com/designing-vr-tools-good-bad-ugly/ ) 

 

Potentialer, jeg ser i brugen af VR for advokater: 

  • Samarbejde i VR kræver ikke fysisk tilstedeværelse. Undgå dyrebar tid på at rejse fra A til B. 
  • Rummelig forståelse og organisering kan øge din produktivitet. Muligheder du allerede mestrer fra det virkelige liv, men som er svære at bruge på via begrænsede 2D medier som skærm og papir.  
  • VR kan skabe en perfekt ramme til både sindsro og fordybelse, når du skal udføre krævende intellektuelt arbejde. På en grå eftermiddag om her om vinteren, kan VR give dig en dejlig midsommeraften i sommerhuset, og skabe den nødvendige ro du har brug for at løse en kompleks intellektuel opgave. 
  • Visualisering af henholdsvis processer og procedurer i 3D giver hurtigere og mere effektiv forståelse og overblik. 
  • Overdragelse af viden og information kan gøres mere effektivt via VR, da rummelig forståelse kan bruges til at konsumere viden mere effektivt. Modtageren af information kan enten deltage kollaborativt i VR, eller genspille data og udforske viden og relation i VR på egne vilkår. 
  • Genskabelse af gerningssted i VR kan hjælpe forståelse og argumenter, f.eks. af retsmedicinsk karakter (som set på TV). 

 

Udfordringer, jeg ser i brugen af VR   

  • VR teknologien er stadig i udvikling, og opløsningen er pt. ikke god nok til at læse store mængder tekst på afstand. Tekst skal enten vises i stor skala, eller ses meget tæt for at kunne læses skarpt. Dette bliver indhentet med ny teknologi, måske allerede i løbet af 2018. 
  • The "Barrier of entry". Formodninger om teknologien kan bremse eller sløve modtagelsen. VR har eksisteret siden 90'erne men det er først nu den har nået et niveau hvor den er virkelig brugbar.  Jeg forventer at både pris og teknologi skal udvikle sig, sprede sig ind i stuerne hos befolkningen inden den brede professionelle accept tiltager. 

 

Men hvorfor arbejder Karnov Group med VR, tænker du nok?  

Vi arbejder hos Karnov Group målrettet på at øge effektiviteten for vidensbehandlere og eksperter, som hyppigt navigerer i komplekst indhold med mange relationer. Teknologi kan være en af nøglerne til at løfte dig til et niveau med mere effektivitet, og med endnu mere fokus på de vigtige detaljer. Med fremtiden kommer ny teknologi, og ét af de områder med størst potentiale kan være VR. Det er derfor naturligt for os at afsøge området, så vi kan være klar til at give dig muligheden, hvis det kan give dig mere værdi i dit professionelle virke. 

 

Er VR kommet for at blive?  

Digi-Capital forudsiger at markedsværdien vil ramme $108 milliarder i 2021 (kilde: https://www.digi-capital.com/news/2017/01/after-mixed-year-mobile-ar-to-drive-108-billion-vrar-market-by-2021/#.Wjp6hN-nFaQ ). Dette skildrer at vi blot står i foran et meget stort opsving på markedet. 

Efter min mening er det bedste VR udstyr til professionelt brug pt.; HTC Vive ( https://www.vive.com/eu/ ). Dette udstyr giver den mest præcise gengivelse af dine bevægelser. Skarpt efterfulgt af Oculus Rift (ejet af Facebook), som satser mere på at komme hjem i stuerne hos den almindelige forbruger.  

I 2018 vil jeg især holde øje med udviklingen af Windows Mixed Reality (WMR) udstyr – og håber Samsung Odessey også kommer til Europa. Dette sæt har intern tracking, hvilket betyder, at man ikke behøver have eksternt udstyr til at lave bevægelsesgengivelse. Derudover er den grafiske opløsning halvanden gang bedre end HTC Vive. 

En anden interessant virksomhed jeg holder øje med er Pimax ( https://www.pimaxvr.com/en/) som lover bredere udsyn og højere VR skærmopløsning. Opløsningen skulle være så god, at det ikke vil være noget problem at læse tekst på meget lang afstand (selvfølgelig begrænset af dit eget syn i den virkelige verden).

 

Hvad er forskellen på Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR)? 

Augmented Reality lader dig se dine virkelige omgivelser og påfører et digitalt lag ovenpå. Eksempler på AR mobil-apps; IKEA Katalog og Pokemon GO (Begge fås til både iOS og Android). 

Virtual Reality omslutter dig med en virtuel verden, og giver muligheder for at kunne besøge Grand Canyon i USA eller deltage i møder på den anden side af jorden, uden du er der fysisk.   

Der er ingen tvivl om at modtagelsen, og ibrugtagen af AR er mere interessant end VR. Desværre er AR teknologien ikke på et stadie, hvor vi mener den er klar til at blive taget i brug professionelt. Jeg forventer at se produkter om 1 til 2 år, der giver en forventet oplevelse. Microsoft HoloLens er et bud på denne teknologi, men oplevelsen er meget langt fra hvad man forventer at kunne med teknologien. 

VR derimod er yderst funktionelt nu og klar til professionelt brug, med den rette software. Med VR er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne i dag. Læs mere om de åbenlyse muligheder for VR herunder.

 

Andre områder med stort potentiale inden for VR 

Uddannelse 

Google Expeditions er et VR program, der giver studerende mulighed for at rejse virtuelt (VR) til eksotiske lokationer og tilføjer derved kontekst til historie og geografisk undervisning. På sigt med Machine Learning kan studerende tale med Einstein omkring hans relativitets teori, eller interviewe en overlevende fra modstandsbevægelsen under anden verdenskrig. 

 

Data visualisering  

I disse år med Big Data er det en stor udfordring at vise massive mængder information via traditionelle metoder såsom diagrammer eller regneark. Mennesket er begrænset til at kunne processere 1 kilobyte information pr sekund når vi læser på en 2D skærm. Her kan VR øge både forståelse og konsumering af større mængder data. 

 

Sundhed og medicin 

Nogle medicinske procedurer og behandlinger er så sjældne og komplekse at mulighederne for at lære eller perfektionere en teknik er begrænsede. VR kan hjælpe vores sundhedsvæsen, ikke kun som et træningsværktøj for specialister men også som et diagnosticeringsværktøj.  

Mulighederne strækker sig fra robotkirurgi til behandling af PTSD for krigsveteraner. 

 

Træning 

I mange år har man brugt flysimulatorer til at træne piloter, som kræver udstyr til flere millioner. VR teknologien har bragt os nye muligheder. I dag kan kranførere tage deres certifikater i VR, og Vestas ingienører kan træne udførelse af test og reparationer meget mere effektivt end traditionel undervisning i et klasseværelse. 

 

Design 

Håndtegnede kruseduller bliver nok ikke en ting fra fortiden med det samme, men nye værktøjer løfter mulighederne for udfoldelse af kreativitet på et helt nyt plan. Google Tilt Brush giver brugeren mulighed for at tegne i 3D; at kunne stå over for sin kreation og skulptere, dreje og rette med kun få interaktioner. En anden virksomhed; Gravity Sketch giver ikke kun designere men også almindelige brugere muligheder for at konvertere sine 2D tegninger til 3D præsentationer via VR platformen.


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Fremtiden kan byde på Virtual Reality for advokater


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak