En ny undersøgelse fra Karnov Group, i samarbejde med Djøf Advokat, sætter tal på branchens manglende digitale kompetencer og kreativitet.

Der er behov for bedre digitale kompetencer og større kreativitet blandt jurister og advokater, og det er en udfordring, når branchen ikke føler, at der motiveres nok til nytænkning.

Karnov Group har spurgt mere end 3500 fuldtidsansatte jurister og advokater i Danmark og Sverige, som på tværs af køn, alder og position er enige:

  • 93 % oplever, at der er behov for større digital viden blandt jurister og advokater.

Det er ikke kun inden for det digitale, at der er behov for et løft. Hele 80 % mener, at der er stigende behov for innovation og kreative løsninger, men branchen har en kulturel udfordring, når 63 % samtidigt oplever, at branchen ikke motiverer til nytænkning.

Det største problem er, at branchen er for konservativ. Vi skal være mere innovative, ikke passive og defensive. Branchen er ikke vant til at have et innovativt mindset eller processer, men det bliver afgørende for fremtiden. De store advokathuse vil ikke forblive store advokathuse i fremtiden, når de er uvillige til at forandre sig

Hvem har ansvaret for at løfte advokatbranchen og juristerne digitalt? Er det juristerne selv, arbejdsgiverne eller jurauddannelsen?

Download rapporten og læs blandt andet, hvordan Københavns Universitet forholder sig til spørgsmålet.

Download Fremtidens Jurist 2020

 

For yderligere information

Gitte Trier

PR & Brand Communications manager
Email: gitte.trier@karnovgroup.com
Telefon +45 25 47 77 99


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Fremtidens Jurist 2020: Advokatbranchen i den digitale 2. division


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak