Frontløber inden for skat

"Det er en stor bedrift i sådan en stor branche som denne, og jeg er meget taknemmelig for det store kompliment". Sådan sagde Clive Baxter, Head of Tax Policy and Governance hos Mærsk Group, umiddelbart efter at have modtaget Karnovs Skattepris 2018 på Nationalmuseet, hvor landets topnavne inden for skatteret var samlet torsdag aften.

Det var CTO-netværket "Netværket for De Danske Koncernskattechefer”, der havde indstillet Clive Baxter. Specielt Baxters rolle som frontløber og bidragsyder inden for det relative nye område skat og CSR lå til grund for priskomitéens valg af Clive Baxter. Men også Baxters årelange indsats for at effektivisere sagsbehandling, forenkle arbejdsgange og bidrage innovativt til medarbejderudvikling stod centralt i begrundelsen. Her har Clive Baxters idéer haft en stor effekt på danske skatteafdelingers organisationsudvikling, lyder det fra flere steder i branchen.

 

Karnovs Specialepris

Skattechef hos LEGO Christer Tønder Bell overrakte tidligere på aftenen prisen Karnovs Specialepris til Isabella Hinze Glenstrøm, der har skrevet speciale med titlen In dubio pro fisco princippet i afgiftssager om tilbagebetaling. Specialet er indleveret ved KU.

 

Om Clive Baxter, Head of Tax Policy and Governance, Mærsk Group.

Clive Baxter, 59 år, startede sin karriere ved PWC og senere KPMG som statsautoriseret revisor. I 1993 tiltrådte Clive som Skattechef i Danske Bank, hvor Clive var i 6 år, før han i 2000 blev Koncernskattechef i Mærsk Group. Clive fungerede som Koncernskattechef i mere end 15 år for Mærsk Group, indtil han i December 2016 blev Head of Tax Policy & Governance for Mærsk Group. Udover sin danske Statsautoriserede revisorgrad har Clive studeret Tax Law på CBS, har en MA fra University of Oxford og flere ledelsesmæssige uddannelser fra blandt andet Insead og Columbia University.

 

Om Karnov Skattepris

Karnov Group uddeler hvert år Karnovs Skattepris til en specialist, der har ydet et væsentlig bidrag til fremme af dansk skatteret - enten af teoretisk eller praktisk art. Skatteprisen har været uddelt siden 1998 (tidl. Magnus Prisen) og har siden 2014 været uddelt af Karnov Group. 

Ved samme prisuddeling kåres desuden vinderen af Specialeprisen, der gives til en studerende, der har indleveret en velbedømt specialeafhandling inden for skatterettens område.

Priskomitéen består af:

Højesteretsdommer Lars Apostoli (formand for komiteen)

Professor, dr.jur. Jan Pedersen, Aarhus Universitet

Afdelingsleder Leo Holm, SKAT

Advokat, partner, Hans Severin Hansen, Plesner

Advokat, partner Claus Holberg, DLA PIPER

Vicepresident Christer Tønder Bell, Lego

Direktør Winnie Jensen, SKAT

Tax Partner Flemming N. Mortensen, KPMG ACOR TAX

Advokat, partner Christian Bachmann, Bachmann & Partners

 

 

Pressekontakt:

Morten Klinkby, Marketing Communications Manager, Karnov Group:

Mobil: +45 20 68 28 25, morten.klinkby@karnovgroup.com 

Clive Baxter, Head og Tax Policy and Governance, Mærsk Groiup

Mobil: +45 21 65 73 84, Clive.Baxter@maersk.com 


Om Karnov Group


Karnov Group er en førende leverandør af forretningskritisk information inden for jura, skat, revision og regnskab samt miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark og Sverige. Vores løsninger er baseret på pålidelig viden, forfattet af fageksperter og formidlet via teknologi. Vi hjælper dagligt både private og offentlige kunder – og understøtter samtidig retssikkerheden. Vores faglighed går vi aldrig på kompromis med. Ordentlighed, uafhængighed og tillid er nøgleord, som vores nuværende medarbejdere værner om, og som kommende kollegaer tiltrækkes af. Med brands som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Boarder, Forlaget Andersen, Ante, Bella, LEXNordics, DIBkunnskap og Echoline leverer Karnov Group viden og indsigt, der gør flere end 80.000 brugere i stand til at træffe bedre beslutninger, hurtigere – hver dag. Med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Spanien og Portugal beskæftiger Karnov Group i dag omkring 1300 medarbejdere. Karnov Group er noteret på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet under “KAR”. For mere information, besøg www.karnovgroup.com

 

 

Del

Mærsk-chef får Karnovs Skattepris 2018


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak