Vigtigheden af sikre retskilder

Hans Henrik Edlund, professor ved Aarhus Universitet, fortæller i et interview foretaget af Karnov i februar, at konstant ajourført og kvalitetssikret indhold er fundamentet for korrekte konklusioner. Det handler altså om at kunne træffe de rette beslutninger på det korrekte grundlag. Sikre retskilder er altså essentielle – ellers kan man risikere at drage forkerte konklusioner:

”Hvis man arbejder med ikke-sikre retskilder, så kommer man meget nemt desværre i den situation, at man kommer til at drage de forkerte konklusioner med deraf følgende konsekvenser for ens klienter eller studerende, eller hvem det nu er, man skal videreformidle budskabet til”.

 

Det komplette overblik

For at kunne træffe de rette beslutninger er det vigtigt altid at have det komplette overblik over, hvad der er gældende. For Hans Henrik Edlund er det her, lovkommentarer gør hele forskellen:

”Selve lovteksten giver mange gange heller ikke svaret i sin helhed, så derfor er det nødvendigt at have nogle kommentarer, så man meget hurtigt kan orientere sig om, hvad det er, som gælder”.

Karnovs noter er med til at sikre, at brugere dagligt kan foretage en juridisk søgning med ro i maven og skabe overblik. En anden vigtig pointe, Hans Henrik Edlund nævner, er muligheden for at se, hvad der er gældende lov på et bestemt tidspunkt: Dét netop at kunne sammenholde tidligere, nutidig og fremtidig lovgivning er med til at sikre det komplette overblik.

Se interviewet

Del

"Den bedste tilgængelige viden"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsmails og få information om nye artikler, produktudgivelser, webinarer og meget mere.

Nyhedsmails. Ja tak